Tarieven consultaties diëtiste en sportdiëtiste

Tarieven diëtist

  Tarieven sportdiëtist

Eerste consultatie (75-90 min): €65
(koppels: €85)

  Eerste consultatie (75-90 min): €85, inclusief berekend voedingsschema

Tweede consultatie (30min): €35
(koppels: €45)

  Tweede consultatie (30-45 min): €45

Opvolgconsultaties: (20-30 min): €25
(koppels: €30)

  Opvolgconsultaties: (20-30 min): €30


Wandelsconsultaties zijn vanaf de tweede consultatie ook mogelijk (zelfde tarief).

Voor wie zich niet kan verplaatsen, zijn videoconsultaties via Skype ook mogelijk (zelfde tarief).

 

Terugbetaling door ziekenfonds

Veel ziekenfondsen betalen een deel van de consultaties terug en dit voor meerdere consultaties per jaar. Hoeveel consultaties per jaar deels worden terugbetaald varieert per ziekenfonds. Sommige ziekenfondsen betalen enkel consultaties op voorschrift van de huisarts terug. Contacteer je ziekenfonds voor meer informatie.

Indien je ziekenfonds enkel terugbetalingen geeft voor consultaties die werden voorgeschreven door de huisarts, neem dan dit voorschrift van de huisarts mee naar je eerste consultatie.


Verhoogde terugbetaling bij zorgtraject of voortraject

Heb je diabetes of chronische nierinsufficiëntie en ben je opgenomen in een zorgtraject of voortraject, dan heb je recht op een verhoogde terugbetaling voor 2x30 minuten per jaar. Dit enkel op voorwaarde dat je een voorschrift hebt van de huisarts.

Neem steeds dit voorschrift mee naar de consultatie.

Werkwijze consultaties diëtist

Het doel van je bezoek aan een diëtist is uiteraard dat jij met meer antwoorden dan vragen naar huis gaat en dat je precies weet wat en hoeveel je mag eten. Ik probeer steeds zo persoonlijk mogelijk tewerk te gaan bij elke persoon, rekening houdend met jouw persoonlijke doelen, werksituatie en mogelijkheden.

Sportvoeding

Bij sport en topsport is je lichaam je belangrijkste instrument. Je prestaties zijn afhankelijk van heel wat factoren: training, rust, algemene gezondheid, mentale ingesteldheid, zelfs weersomstandigheden, maar zeker ook van WAT en WANNEER je eet en drinkt.