Tarieven consultaties diëtiste en sportdiëtiste

Tarieven diëtist

  Tarieven sportdiëtist

Eerste consultatie (75-90 min): €75
(koppels: €95)

  Eerste consultatie (75-90 min): €95, inclusief berekend voedingsschema

Tweede consultatie (30min): €40
(koppels: €60)

  Tweede consultatie (30-45 min): €60
Opvolgconsultaties: (20-30 min): €33
(koppels: €45)

  Opvolgconsultaties: (20-30 min): €45


Wandelsconsultaties zijn vanaf de tweede consultatie ook mogelijk (zelfde tarief).

Voor wie zich niet kan verplaatsen, zijn videoconsultaties via Teams ook mogelijk (zelfde tarief).

 

Terugbetaling door ziekenfonds

Veel ziekenfondsen betalen een deel van de consultaties terug en dit voor meerdere consultaties per jaar. Hoeveel consultaties per jaar deels worden terugbetaald varieert per ziekenfonds. Sommige ziekenfondsen betalen enkel consultaties op voorschrift van de huisarts terug. Contacteer je ziekenfonds voor meer informatie.

Indien je ziekenfonds enkel terugbetalingen geeft voor consultaties die werden voorgeschreven door de huisarts, neem dan dit voorschrift van de huisarts mee naar je eerste consultatie.


Verhoogde terugbetaling bij zorgtraject of voortraject, en voor kinderen en jongeren met overgewicht

Verhoogde terugbetaling bij zorgtraject, voortraject of kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar met overgewicht of obesitas.

Heb je diabetes of chronische nierinsufficiëntie en ben je opgenomen in een zorgtraject of voortraject, dan heb je recht op een verhoogde terugbetaling voor 2x30 minuten per jaar. Dit enkel op voorwaarde dat je een voorschrift hebt van de huisarts met specifieke vermelding van het voortraject diabetes of zorgtraject diabetes of zorgtraject CNI met vermelding van het stadium van CNI. Dit voorschrift is elk kalenderjaar opnieuw nodig.

In een voortraject diabetes mag de huisarts bovenop de jaarlijkse twee sessies van 30min nog 1 tot 4 extra educatie sessies bij de diëtist voorschrijven.

Kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar met overgewicht of obesitas hebben recht op in totaal 10 terugbetaalde sessies in de loop van 2 jaar (1 van een uur en 9 van een half uur). ook hier is een voorschrift van de huisarts vereist. Deze moet vermelden dat het om een kind/jongere met overgewicht of obesitas gaat, de huidige BMI, de leeftijd en een groeicurve bevatten met de evolutie van het gewicht en de lengte.

Werkwijze consultaties diëtist

Het doel van je bezoek aan een diëtist is uiteraard dat jij met meer antwoorden dan vragen naar huis gaat en dat je precies weet wat en hoeveel je mag eten. Ik probeer steeds zo persoonlijk mogelijk tewerk te gaan bij elke persoon, rekening houdend met jouw persoonlijke doelen, werksituatie en mogelijkheden.

Sportvoeding

Bij sport en topsport is je lichaam je belangrijkste instrument. Je prestaties zijn afhankelijk van heel wat factoren: training, rust, algemene gezondheid, mentale ingesteldheid, zelfs weersomstandigheden, maar zeker ook van WAT en WANNEER je eet en drinkt.