Sportvoeding

Bij sport en topsport is je lichaam je belangrijkste instrument. Je prestaties zijn afhankelijk van heel wat factoren: training, rust, algemene gezondheid, mentale ingesteldheid, zelfs weersomstandigheden, maar zeker ook van wat je eet en drinkt en wanneer je dit eet en drinkt.

Je lichaam functioneert het beste als je het voldoende van de juiste brandstof van de hoogste kwaliteit geeft. Vergelijk het met een wagen: rij je met een Diesel wagen en tank je benzine, dan geraak je niet ver… Of tank je onvoldoende, dan val je stil voor de eindstreep.

Hetzelfde geldt voor jouw lichaam.

Of je het maximum uit je trainingen kunt halen is sterk afhankelijk van wat je voor, tijdens en na de training eet en drinkt. Om je allerbeste prestatie neer te zetten tijdens een wedstrijd, geldt hetzelfde.

Werkwijze

Elke sport is anders, elke sporter heeft een ander trainingsschema en elke sporter is anders.

Breng daarom steeds je trainings- en wedstrijdschema mee naar de eerste consultatie. Tijdens deze eerste consultatie overloop ik met jou ook je persoonlijke doelen: betere prestaties, beter uithoudingsvermogen, betere recuperatie, bijkomen in spiermassa, vetmassa verliezen zonder spiermassa te verliezen, … Ik overloop met jou je huidige eet- en leefgewoontes en wat voor jou haalbaar is op het vlak van voeding en drinken.
Afhankelijk daarvan stel ik jou tegen de tweede consultatie voor elke trainings- en wedstrijddag een voedingsschema op. Je krijgt ook een lichaamsmeting: gewicht, BMI, vetpercentage, spiermassa, vochtpercentage, …
Gebruik je momenteel bepaalde sportdranken, shakes, repen, gels of voedingssupplementen; neem deze dan ook mee naar de eerste consultatie.

Tegen de tweede consultatie bereken ik je energiebehoefte en behoefte aan koolhydraten en eiwitten voor elke trainings- en wedstrijddag. Op basis hiervan stel ik je een persoonlijk voedingsschema op voor elke dag. Deze wordt uitgebreid besproken en uitgelegd.

Derde en volgende consultaties: afhankelijk van jouw behoefte aan opvolging en motivatie ben je steeds welkom voor verdere opvolging. Tijdens alle opvolgconsultaties volgen we je resultaten op, zowel op het vlak van lichaamsbouw als van prestaties en recuperatie, krijg je extra advies en tips, kunnen we uitgebreider ingaan op supplementen, enzovoort.

Werkwijze consultaties diëtist

Het doel van je bezoek aan een diëtist is uiteraard dat jij met meer antwoorden dan vragen naar huis gaat en dat je precies weet wat en hoeveel je mag eten. Ik probeer steeds zo persoonlijk mogelijk tewerk te gaan bij elke persoon, rekening houdend met jouw persoonlijke doelen, werksituatie en mogelijkheden.

Sportvoeding

Bij sport en topsport is je lichaam je belangrijkste instrument. Je prestaties zijn afhankelijk van heel wat factoren: training, rust, algemene gezondheid, mentale ingesteldheid, zelfs weersomstandigheden, maar zeker ook van WAT en WANNEER je eet en drinkt.