Opleiding en ervaring

Studies

In 2012 met onderscheiding afgestudeerd als diëtiste aan de Katholieke Hogeschool Leuven.
In 2014 afgestudeerd als sportdiëtiste (Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen en Universiteit Antwerpen)

Sinds het behalen van mijn diploma's volg ik meerdere keren per jaar bijscholingen over allerlei voedingsgerelateerde onderwerpen (bijvoorbeeld: emo-eten, gezond ouder worden, vegetarische en veganistische voeding, metabolisme, eetstoornissen,...)

Eerder behaalde diploma's: Licentiaat in de Communicatiewetenschappen (KU Leuven, 2000) en aanvullende opleiding Zakelijke Taalbeheersing (KU Leuven, 2001).

Werkervaring

Zelfstandig diëtiste bij:

  • 2013-2015: Huis Voor Chronische Zorg, Sint-Truiden
  • Verder werk ik ook geregeld mee aan projecten rond gezonde voeding in kinderdagverblijven en naschoolse kinderopvang (in opdracht van Stad Leuven en VIGL (Vlaams Instituut Gezond Leven), en geef ik workshops in opdracht van LOGO.

Werkwijze consultaties diëtist

Het doel van je bezoek aan een diëtist is uiteraard dat jij met meer antwoorden dan vragen naar huis gaat en dat je precies weet wat en hoeveel je mag eten. Ik probeer steeds zo persoonlijk mogelijk tewerk te gaan bij elke persoon, rekening houdend met jouw persoonlijke doelen, werksituatie en mogelijkheden.

Sportvoeding

Bij sport en topsport is je lichaam je belangrijkste instrument. Je prestaties zijn afhankelijk van heel wat factoren: training, rust, algemene gezondheid, mentale ingesteldheid, zelfs weersomstandigheden, maar zeker ook van WAT en WANNEER je eet en drinkt.